Google ber ISO avvise Open XML

Mens ISO diskuterer i Genève, er Google klar på at det ikke trengs annen standard enn ODF.

Google ber ISO avvise Open XML

Mens ISO diskuterer i Genève, er Google klar på at det ikke trengs annen standard enn ODF.

I en artikkel publisert på selskapets offisielle blog, A renewed wish for open document standards, gjør Google det klart at de mener den internasjonale organisasjonen for standarder, ISO, bør avvise forslaget om å gjøre det opprinnelige Microsoft-formatet Office Open XML (OOXML) til ISO-standard.

Google inntar det standpunktet at ISO allerede har en standard i ODF – Open Document Format er ISO-standard 26300 – og at det følgelig ikke er påkrevet med et alternativ. Google mener Open XML utelukkende finnes for å dekke behovet til Microsoft Office. Selskapet argumenterer videre med at Open XML heller ikke kvalitetsmessig er på høyde med det som kreves av en ekte åpen internasjonal standard.

Denne uken er et trettitalls nasjonale standardorganer samlet til møte i Genève for å diskutere det nyeste utkastet til Open XML som ISO-standard. De nasjonale standardorganene – også dem som ikke deltar på møtet i Genève – har frist til 30. mars for å melde ISO om de eventuelt vil endre sin oppfatning av Open XML i forhold til hvordan de stemte i den første runden i fjor høst.

    Les også:

Til toppen