JUSS OG SAMFUNN

Google betaler franske nettaviser

Inngår millionforlik.

Avtalen ble undertegnet fredag av styreleder Eric Schmidt i Google og Frankrikes president François Hollande.
Avtalen ble undertegnet fredag av styreleder Eric Schmidt i Google og Frankrikes president François Hollande. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Paris (NTB-Reuters): En historisk avtale er inngått mellom søketjenesten Google og franske medier. Den innebærer at Google betaler inn nesten 450 millioner kroner til et fond som skal bidra til å utvikle franske medier på nettet.

Se denne meldingen på Googles offisielle blogg: Google crée un fonds d’innovation pour la presse de 60 millions d’euros pour soutenir les initiatives numériques innovantes.

«Frankrike er stolt over å ha kommet fram til denne avtalen med Google, den første i sitt slag i verden», skriver kontoret til president François Hollande på Twitter.

Franske medier vil imidlertid ikke få betalt hver gang Google publiserer lenker til deres nyhetssaker og reportasjer, slik de opprinnelig hadde ønsket.

Avtalen ble fredag signert av Hollande og Googles toppsjef Eric Schmidt. Den kommer etter flere måneder med samtaler og er forhandlet fram ved hjelp av en megler oppnevnt av regjeringen.

Google inngikk en avtale i en lignende sak i Belgia i desember, men ligger fortsatt i konflikt med tyske medieselskaper.

Ifølge Schmidt skal Google også hjelpe franske medier med å tjene mer på nyheter på nettet ved at de får bruke Googles teknologi til markedsføring. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.