Google blidgjør EU

Styreformann Eric Schmidt svarer på brev fra EU-kommissær Joaquin Almunia.

Googles styreformann Eric Schmidt har tilsynelatende gått inn på en mykere linje overfor EU.
Googles styreformann Eric Schmidt har tilsynelatende gått inn på en mykere linje overfor EU. (Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/All Over Press)

Styreformann Eric Schmidt svarer på brev fra EU-kommissær Joaquin Almunia.

EU-kommisjonen opplyser at Googles styreformann Eric Schmidt har skriftlig besvart et forslag fra konkurransekommissær Joaquin Almunia om en mulig løsning på monopolstriden.

    Les også:

Det innebærer at Googles opprinnelige avvisning av Almunias utspill ikke står ved lag. Detaljene i brevet fra Schmidt er ikke kjent. En talsperson for Google uttaler seg slik:

– Vi har fremmet et forslag for å imøtekomme de fire områdene som EU-kommisjonen mener gir grunn til bekymring. Vi fortsetter å samarbeide med kommisjonen.

I et brev til Google i mai i år signaliserte Almunia at Google kunne unngå en langvarig strid ved å komme EU i møte på fire områder. Det innebærer at Google må dokumentere atferdsendringer slik at de ikke lenger kan mistenkes for følgende konkurransehemmende praksiser:

  • Prioritering av egne tjenester i trefflister
  • Kopiering og bruk av andres materiale uten lov
  • Konkurransehemmende avtaler rundt søkrelatert annonsering
  • Konkurransehemmende avtaler knyttet til tjenesten AdWords

USAs konkurransetilsyn har uttrykt tilsvarende bekymring, og skal være i ferd med å forberede en mer omfattende etterforskning på de samme mistankene.

EU-regler tilsier at Google kan ilegges en bot på opptil 10 prosent av årsomsetningen, det vil si 3,8 milliarder dollar.

Til toppen