Google blir stadig mer dominerende i Apple

Apple og Google, to uventede partnere bindes sammen av stadig sterkere styrebånd.

Google blir stadig mer dominerende i Apple

Apple og Google, to uventede partnere bindes sammen av stadig sterkere styrebånd.

Apple har nå rekruttert Googles toppsjef, Eric Schmidt, til å sitte som styremedlem i selskapet.

- Akkurat som Apple, er Google veldig fokusert på innovasjon og vi tror at Erics forståelse og erfaring vil bli veldig verdifullt for Apple i de kommende årene, sier Steve Jobes, Apples toppsjef, i en pressemelding.

Schmidt er ikke det første profilerte styremedlemmet i Apple som har tilknyttning til søkegiganten Google. Halvparten av de åtte som sitter i Apples styre har en formell tilknyttning til Google. Blant annet sitter tidligere visepresident i USA, Al Gore, i Apples styre. Han er samtidig en betalt rådgiver til Googles ledelse.

Både Jobs og Schmidt har hatt noen runder mot erkerivalen Microsoft. Tidligere har de måtte se seg slått på en rekke områder, men nå sitter begge i sjefsstolen for hvert sitt selskap som har klart å stå opp mot programvaregiganten fra Seattle. Jobs og Apple har klart å utmanøvrere Microsoft på musikksiden og Schmidt har sammen med Google-gründerne klart å holde Microsoft på god avstand innen søkemarkedet.

- Utnevnelsen tyder på det kan bli et større samarbeid mellom de to selskapene, sier Scott Kessler, en analytiker hos Standard & Poors til Wall Street Journal.

Analytikere som følger de to selskapene tror utnevnelsen kan være med på å hjelpe Apple til å gå inn på markeder der inntektene kommer fra reklame. Med sin hjemme side og med iTunes har Apple verdens ellevte mest besøkte merkevare på nett, men det er lite reklame der i dag.

Til toppen