– Google bød ikke på WhatsApp

Uklart hvorfor Facebook måtte betale så mye.

– Google bød ikke på WhatsApp
Sundar Pichai er senior visepresident i Google og sjef for selskapets Android-, Chrome- og Google Apps-virksomhet. Han avviser at Google har tilbudt seg å kjøpe WhatsApp. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Facebooks oppkjøp av meldingsappen og -tjenesten WhatApp er, som digi.no skrev i går, det nest dyreste IT-oppkjøpet noen sinne. Bare HPs kjøp av Compaq i i 2001 har vært dyrere enn de 19 milliarder dollarene Facebook til slutt tilbød for WhatsApp.

Det har blitt antatt at prisen på WhatsApp har blitt drevet opp gjennom en budkrig. I juli fjor ble WhatsApp vurdert til å ha en verdi på «bare» 1,5 milliarder dollar.

Hvem det er som har konkurrert med Facebook om å kjøpe WhatsApp er ukjent, men det har kommet rapporter om at Google skal ha lagt inn et bud på 10 milliarder dollar.

Dette viser seg nå ikke å stemme. Det forteller senior visepresident Sundar Pichai i Google.

– WhatsApp var definitivt et spennende produkt. Vi kom aldri med noe tilbud om å kjøpe dem. Rapportene i pressen om det motsatt er ganske enkelt usanne, forteller Pichai til britiske The Telegraph.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa i begynnelsen av uken at han mener at WhatsApp faktisk er verdt mer enn 19 milliarder dollar. Han regner med at verdien vil øke ytterligere fordi han mener WhatsApp er blant de tjenestene som har mulighet til å passere én milliard brukere. I dag har WhatsApp omtrent 465 millioner brukere, noe som er imponerende nok , ikke minst fordi WhatsApp ikke ble etablert før i 2009.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.