Google bruker norsk app som eksempel

Appear.in profilert som WebRTC-eksperter.

Google bruker norsk app som eksempel
Ingrid Ødegaard og Svein Yngvar Willassen i appear.in Bilde: appear.in

Norske appear.in har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Det er tross alt en ganske unik løsning for videokommunikasjon, der de aller fleste nettlesere og plattformer støttes uten at det kreves tilleggsprogramvare, plugins eller lignende. Dette er mulig fordi appear.in bygger på WebRTC-standarden, som er en åpen kilde-løsning for å muliggjøre enkel og fungerende videokommunikasjon.

Les også: Vil bli like store som Snapchat.

Den Telenor-eide løsningen har lenge jobbet tett med Google, der brorbarten av WebRTC ble utviklet. Appear.in var også et av de første kommersielle produktene som brukte teknologien.

Profileres

Nå er det tydelig at samarbeidet har båret frukter, da selskapet melder at Google har lagt ut en video laget av teamet, der fordelene med WebRTC diskuteres. 

Google skal ha nådd ut til appear.in før sommeren, da de ble spurt om de kunne dele noen av erfaringene med å bygge native applikasjoner for Android og iOS. Resultatet ble blant annet to blogginnlegg hos Google. 

Nå er også videoen blitt lagt ut på Google Developers-kanalen, noe som kan betegnes som en stor suksess for et norsk utviklerteam. Den ble publisert i helgen, og kanalen følges av hundretusener brukere.

Les mer: Se hva studenter har laget for Telenor.

Appear.in er blant et fåtall utviklere som jobber med WebRTC på tvers av så mange plattformer, og håpet er at deres erfaringer kan bidra til at flere utviklere kan komme i gang med WebRTC på iOS og Android. 

– For oss er dette en stor anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort siden lanseringen av appear.in for to år siden, skriver Ingrid Ødegaard i en epost til digi.no