FORBRUKERTEKNOLOGI

Google-brukere tapte all sin e-post

Titalls brukere av Googles e-posttjeneste Gmail har mistet alle sine meldinger.

2. jan. 2007 - 08:14

19. desember startet det en diskusjon på forumet Google Groups under overskriftet Lost Everything in My Account..email,contacts,sent mail... Innsenderen fortalte at han brukte Googles e-posttjeneste Gmail, og at innboksen, kontaktlisten og alle de andre mappene var tomme.

Diskusjonstråden fikk etter hvert flere titalls innlegg. Andre hadde opplevd det samme. Det kom fram at de fleste hadde brukt versjon 2.0 av gratisnettleseren Firefox, og at de hadde latt Gmail være åpen i denne nettleseren da meldingene ble slettet.

En av dem refererte en melding han mottok etter slettingen: Her het det at slettingen ikke var en tilfeldighet, men et angrep.

Samme dag som diskusjonstråden ble startet, altså 19. desember, publiserte USAs National Vulnerability Database en advarsel om en feil i Mozilla Firefox 2.0 som ble rettet i versjon 2.0.0.1. Denne feilen gjør det mulig å overta kontrollen over en PC uten at brukeren merker noe.

Google forsikret 22. desember, i samme diskusjonsforum, at de arbeidet med å kartlegge hva som var skjedd.

I romjula sendte Google en e-post til nettmagasinet Techcrunch, som hadde skrevet om saken, at rundt 60 Gmail-brukere hadde mistet all sin e-post, og at de hadde kontaktet hver av dem personlig.

I prinsippet er det umulig for Google å gjenopprette e-post som er blitt slettet fra brukerens side.

Diskusjonstråden inneholder oppfordringer til Google om å lagge enkle rutiner for å la brukere lage sikkerhetskopier av sine Gmail-mapper. Google har ikke svart på disse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.