Google bygger stort i London

Invester 1 milliard pund.

Google bygger stort i London
Google investerer nærmere 9 milliarder norske kroner i et nytt kontorkompleks sentralt i London. Bilde:

Etter det som betegnes som det dyreste eiendomskjøpet i London på mange år, er Google nå i ferd med å bygge et nytt hovedkvarter i storbyen.

Søkegiganten har sikret seg et digert område på nærmere 10 mål, som ved King's Cross Station har en svært sentral beliggenhet.

For tomta betaler de 1 milliard britiske pund, ifølge Financial Times, men den summen inkluderer trolig også oppføring av flere kontorbygg på mellom syv og elleve etasjer.

Ifølge Reuters kostet eiendommen 650 millioner pund. Nyhetsbyrået skriver at den nye bygningmassen vil være verdt opp mot milliarden ved ferdigstillelse i 2016.

- Dette er en stor investering for oss i Storbritannia, der vi nå satser ytterligere på stedet der weben ble oppfunnet, heter det i en uttalelse fra Googles europasjef Matt Brittin.

Det er interessant hvordan selskaper i medvind investerer i egen eiendom, mens aktører med presset økonomi, deriblant Nokia og Sony, for tiden selger ut byggene sine og velger å bli leietakere i stedet.

Google som lenge hadde for vane å leie eiendom utenfor hjemlandet USA, har de siste par årene investert i egne kontorbygg både i Paris, Dublin og nå sist i London.

Søkegiganten leier fra før kontorlokaler ved Victoria og Holborn i London. Disse avdelingene vil ifølge Financial Times bli samlet under ett tak ved ferdigstillelse av det nye hovedkvarteret.

    Les også:

Les mer om: