TELEKOM

Google bygger superbredbånd

Vil at flere skal få virkelig rask fiberaksess.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. feb. 2010 - 08:15

Fibernettverk er ikke noe nytt for Google, men i går kunngjorde selskapet at det skal begynne å tilby bredbånd til både privatpersoner og virksomheter med hastigheter på opptil 1 gigabit per sekund.

Det hele skal tilbys til et sted mellom 50.000 og 500.000 mennesker til det Google kaller konkurransedyktige priser. Dette skal i første omgang skje ved et lite antall testområder på forskjellige steder i USA.

- Målet vårt er å eksperimentere med nye måter for å gjøre Internett-aksess bedre og raskere for alle, skriver Minnie Ingersoll og James Kelly, produktsjefer i Google, i dette blogginnlegget.

Blant det som vil testes er helt nye bruksområder som åpner seg med så høye hastigheter. Men Google skal også teste nye metoder for bygging av fibernettverk. Erfaringene selskapet høster på dette området vil det dele med andre utbyggere.

- Vi vil drifte et nettverk med «åpen aksess» og dermed gi brukerne valg mellom flere tjenesteleverandører. I henhold til vår tidligere holdning, vil vi drifte nettverket på en åpen, ikke-diskriminerende og transparent måte, lover Ingersoll og Kelly.

- Vi tror ikke at vi har alle svarene, men gjennom forsøket håper vi å kunne komme med et fornuftig bidrag til det delte målet om å levere raskere og bedre Internett til andre.

Google ber i første omgang om at offisielle representanter for lokalsamfunn eller regioner melder sin interesse via et eget skjema.

Det å tilby bredbånd til andre er heller ikke helt nytt for Google. Selskapet har i flere år tilbudt gratis bredbåndsaksess via WLAN i selskapets hjemby, Mountain View i California.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.