Google bytter ut MySQL

Velger vekk Oracle.

Google bytter ut MySQL
Google skal helt eller delvis skifte til MariaDB der selskapet i dag bruker Oracles MySQL. Bildet er fra et av Googles datasenter. Bilde: Google/Connie Zhou

I likhet med mange andre webaktører, har Google benyttet MySQL i forbindelse med visse tjenester. Men nå er selskapet på flyttefot – riktignok ikke så veldig langt.

Ifølge The Register avslørte Jeremy Cole, en senior systemingeniør ved Google, dette i forbindelse med en presentasjon han nylig holdt om nettopp MySQL.

– Vi kjører primært MySQL 5.1, som er en smule utdatert, så vi er i gang med å flyttet til MariaDB 10.0 for øyeblikket, sa Cole ifølge The Register. I første omgang skal det være snakk om interne systemer og brukere, men til The Register sier Patrik Sallner, administrerende direktør i SkySQL, at han forstår det slik at Google skal flytte alle sine MySQL-baserte applikasjoner over til MariaDB.

SkySQL er et finsk selskap som tilbyr tjenester relatert til MySQL og MariaDB. Selskapet kjøpte tidligere i år opp Monty Program, selskapet til Michael «Monty» Widenius, skaperen av både MySQL og MariaDB. SkySQL har også en styreplass i MariaDB Foundation.

– Vi har også samarbeidet med dem [Google, red. anm.] om å utvikle funksjonalitet i MariaDB for å gjøre migreringen mulig. Det er en flott referanse for oss, sier Sallner til The Register.

Allerede i begynnelsen av august skrev The Register at Google bidrar med en tekniker til MariaDB Foundation for å sikre at søkegigantens behov blir sikret.

Google er ikke alene om å bytte ut MySQL med MariaDB. Sistnevnte har erstattet Oracle-eide MySQL som standard installert database i flere Linux-distribusjoner. Dessuten har Wikipedia tatt i bruk MariaDB.

Siden MariaDB bygger på en tidligere versjon av MySQL, er overgangen mellom de to systemene ofte svært enkel å utføre.

    Les også: