BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Checkout sjekkes ut

Gir opp betalingsprosesseringen, men satser videre på Wallet.

Google Wallet vil fra november av være Googles eneste  betalingstjeneste. Men den vil ikke tilby all den funksjonaliteten som Google Checkout i dag tilbyr forhandlere.
Google Wallet vil fra november av være Googles eneste betalingstjeneste. Men den vil ikke tilby all den funksjonaliteten som Google Checkout i dag tilbyr forhandlere. Bilde: Bloomberg/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2013 - 13:20

Google har de siste årene lagt ned eller slått sammen en rekke tjenester som har vært mindre vellykkede, enten for brukerne eller for Google selv. Selskapet vil i større grad bruke ressursene på de viktigste tjenestene.

I går kunngjorde selskapet av enda en mislykket satsing, Google Checkout, et webbasert betalingssystem som Google lanserte i 2006. Til Norge kom det først i 2010.

Selve nedleggelsen vil først skje om seks måneder. Dette skal gi eksterne nettbutikker som bruker tjenesten brukbart med tid til å finne og ta i bruk en annen løsning for betalingsprosessering.

Selv vil Google gå over fra Checkout til Wallet. Wallet-tjenesten kan også støttes av andre forhandlere, men den ikke tilbyr betalingsprosessering. Dette må forhandlerne ordne på annet vis. Google nevner tre ulike partnere som leverer slike tjenester i dette blogginnlegget, men det finnes også en rekke andre.

Endringen vil også få noen konsekvenser for dem som selger digitale varer gjennom Googles markedsplasser, som Play og Web Store. Men konsekvensene vil være langt mindre grad. I praksis vil utviklerne og innholdsleverandørene automatisk bli overført til Google Wallet Merchant Center. Det skal skje allerede innen noen få uker.

Google utvidet i forrige uke Wallet-plattformen med to nye programmeringsgrensesnitt (API-er). Instant Buy API skal gjøre det enklere for forhandlere å tilby kundene raskere betalingsopplevelse når de kjøper fysiske varer og tjenester via forhandlernes Android-applikasjoner eller websider, mens Wallet Objects API gjør det mulig for forhandlerne å tilby kundene blant annet lojalitetskort og tilbud gjennom Wallet-systemet.

Men selve betalingsprosesseringen er altså ikke inkludert i systemet for den digitale lommeboken.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.