BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Checkout sjekket ut

Trøbbel for etterlengtet betalingsløsning.

8. apr. 2010 - 08:59

Google Checkout er nettgigantens egen betalingstjeneste. Den ble lansert i USA allerede sommeren 2006 og i Storbritannia året etter.

Frustrerte brukere har nå i flere dager klaget sin nød. Checkout har ikke fungert og på innloggingssiden har brukerne vært møtt med en 404 feilmelding («fil ikke funnet»).

Google har vært vært sparsomme med detaljer om hva problemene skyldes, ifølge The Register.

I sitt eget diskusjonforum har Google senere innrømmet å ha problemer, noe de skriver skyldes en serveroppdatering. De beklager også hendelsen.

Etterlengtet

Enn så lenge er Checkout kun tilgjengelig i noen ganske få land. Norge eller de andre landene i Skandinavia er ikke støttet.

Vi skriver etterlengtet, fordi løsningen er nødvendig for full tilgang til flere av Google sentrale tilbud, blant annet markedsplassen til Android.

Det er den direkte årsaken til at betalte apps til Android ikke er tilgjengelig her til lands (uten hacking av telefonen) og at nordmenn som kjøper Android-mobiler går glipp av en vesentlig andel av programvaretilbudet. Samtidig betyr dette at norske utviklere kan gå glipp av inntekter, fordi de ikke får solgt androidvare.

Google har selv ikke gitt noe godt svar på hvorfor det drøyer med Checkout, annet enn at «Norge er et lite land, og vi står dessverre ikke øverst på listen i lanseringsprosessen».

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.