BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Chrome blir mer personlig

Gjør det enkelt å bytte brukerprofil og å se Google+-oppdateringer.

4. nov. 2011 - 07:50

Google kom i går med en ny betaversjon av nettleseren Chrome hvor det man ved hjelp av få klikk i nettleseren kan bytte mellom ulike brukerprofiler.

Profilene er basert på brukeren Google-konto og kan synkronisere alle eller deler av brukerdataene på tvers av Chrome-nettlesere på ulike maskiner. Nå kan for eksempel medlemmer av den samme familien, som kanskje deler den samme pc-en seg i mellom, kunne laste inn sine egne innstillinger, passord, utvidelser og bokmerker, uten å måtte logge inn som en annen bruker på pc-en.

Også Chrome-brukere som har flere Google-kontoer, for eksempel én for jobben og én privat, kan kjapt bytte mellom profilene.

Det er ingen sikkerhetsfunksjonalitet knyttet til Chrome-profilene lokalt på datamaskinen, så dersom man er opptatt av å holde ting skjult for andre brukere av maskinen, må man fortsatt benytte ulike brukere i operativsystemet.

Google kom i går også med et par nye Google+-utvidelser til Chrome. De samme funksjonene er også inkludert i en oppdatert Google Toolbar til Internet Explorer. Dessuten har man nå fått en YouTube-søkefelt i Google+ som kan brukes til å lage en enkel spilleliste basert på søkeresultatene. Detaljer om dette finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.