UTVIKLING

Google Chrome innfører «lazy loading»-støtte for iframe

Etter at «lazy loading» for bilder i fjor ble implementert i Chrome, følger de nå etter med samme funksjon for iframes. 

Slik illustrerer Osmani forskjellen på «eager» og «lazy» loading.
Slik illustrerer Osmani forskjellen på «eager» og «lazy» loading. Illustrasjon: Addy Osmani/web.dev
28. juli 2020 - 11:04

Seniorutvikler i Chrome, Addy Osmani, annonserte forrige uke i et blogginnlegg at native «lazy loading» for iframe nå er standarisert, og støttes i Chrome og Chromium-baserte lettlesere. 

<iframe src="https://example.com"
                 loading="lazy"
                 width="600"
                 height="400"></iframe>

Lazy loading går ut på at elementene ikke lastes før brukeren skroller ned til dem. Dette skal redusere data- og minnebruken, og øker hastigheten på lastingen av resten av siden. 

Lazy loading ble først implementert for bilder (for abonnenter) i Crome 76 i fjor, og kom senere også til Firefox. 

Osmani argumenterer med at tredjepartsinnhold – med alt fra videospillere og innlegg fra sosiale medier til annonser – ofte ikke er umiddelbart synlig i brukerens vindu, før de skroller seg lenger ned på siden. 

– Likevel betaler brukerne kostnadene ved å laste ned data og kostbar Javascript for hvert element, også hvis de ikke skroller seg ned til det, skriver han i blogginnlegget. 

Ifølge Chromes undersøkelser skal lazy loading kunne føre til 2-3 prosent innsparing i databruk. 

«Loading»-attributten har tre verdier: «lazy», «eager» – som laster iframen med en gang, og «auto» – som lar Chrome bestemme om den skal lastes med en gang eller ikke. Hvis ikke attributten spesifiseres, er «eager» default. 

Osmani forteller i bloggposten at da de endret Youtube-iframene på Chrome.com til lazy loading, reduserte de tiden til sidene var interaktive med ti sekunder. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.