BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Current lar deg bla i nettavisene

Lansert til både Android og iOS.

Mange magasiner og nettaviser er allerede tilgjengelige i Google Currents.
Mange magasiner og nettaviser er allerede tilgjengelige i Google Currents. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. des. 2011 - 15:53

Google kom i går med en ny applikasjon til Android og iOS skal tilby brukerne av smartmobiler og nettbrett en annen opplevelse av å lese nettaviser enn i nettleseren. Applikasjonen heter Currents og er på mange måter en konkurrent til Flipboard-applikasjonen for iOS.

I praksis så blir nyhetsartiklene i Currents delt opp i sider som passer størrelsen på skjermen. Man blar fra side til side ved hjelp av et sveip med fingeren. Applikasjonen er det opp i en bibliotekseksjon og en trendseksjon.

I bibliotekseksjonen kan man på en enkel måte legge til en rekke nyhets- og magasinkilder som er inndelt etter tema. Man kan også legge til RSS-feeder, video- og fotofeeder, offentlige Google+-strømmer og Google Reader-abonnementer man eventuelt allerede har opprettet.

Trendseksjonen handler om å se de fem «viktigste» nyhetene fra ulike nyhetskategorier.

En nyttig funksjon ved Currents er at man kan lese innholdet uten å ha nettilgang mens man leser. Applikasjonen kan settes opp til å laste ned innholdet fra de valgte kildene ved jevne mellomrom, eller bare når visse betingelser – for eksempel WLAN-tilgang – er oppfylt.

Google har opprettet en egen side hvor innholdsleverandører kan tilpasse en Current-oppføring for sitt eget innhold.

Google Currents Producer, verktøyet hvor innholdsleverandører kan opprette en Currents-utgave av innholdet.
Google Currents Producer, verktøyet hvor innholdsleverandører kan opprette en Currents-utgave av innholdet. Bilde: Google

Foreløpig ser det ut til at Currents bare er tilgjengelig i USA, men på denne siden er det en «lenke» til installasjonsfilen som fungerer helt fint, men selvfølgelig på egen risiko.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.