BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Current lar deg bla i nettavisene

Lansert til både Android og iOS.

Mange magasiner og nettaviser er allerede tilgjengelige i Google Currents.
Mange magasiner og nettaviser er allerede tilgjengelige i Google Currents. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. des. 2011 - 15:53

Google kom i går med en ny applikasjon til Android og iOS skal tilby brukerne av smartmobiler og nettbrett en annen opplevelse av å lese nettaviser enn i nettleseren. Applikasjonen heter Currents og er på mange måter en konkurrent til Flipboard-applikasjonen for iOS.

I praksis så blir nyhetsartiklene i Currents delt opp i sider som passer størrelsen på skjermen. Man blar fra side til side ved hjelp av et sveip med fingeren. Applikasjonen er det opp i en bibliotekseksjon og en trendseksjon.

I bibliotekseksjonen kan man på en enkel måte legge til en rekke nyhets- og magasinkilder som er inndelt etter tema. Man kan også legge til RSS-feeder, video- og fotofeeder, offentlige Google+-strømmer og Google Reader-abonnementer man eventuelt allerede har opprettet.

Trendseksjonen handler om å se de fem «viktigste» nyhetene fra ulike nyhetskategorier.

En nyttig funksjon ved Currents er at man kan lese innholdet uten å ha nettilgang mens man leser. Applikasjonen kan settes opp til å laste ned innholdet fra de valgte kildene ved jevne mellomrom, eller bare når visse betingelser – for eksempel WLAN-tilgang – er oppfylt.

Google har opprettet en egen side hvor innholdsleverandører kan tilpasse en Current-oppføring for sitt eget innhold.

Google Currents Producer, verktøyet hvor innholdsleverandører kan opprette en Currents-utgave av innholdet. <i>Bilde: Google</i>
Google Currents Producer, verktøyet hvor innholdsleverandører kan opprette en Currents-utgave av innholdet. Bilde: Google

Foreløpig ser det ut til at Currents bare er tilgjengelig i USA, men på denne siden er det en «lenke» til installasjonsfilen som fungerer helt fint, men selvfølgelig på egen risiko.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.