JUSS OG SAMFUNN

Google «deler» flere patenter

Kan brukes uten risiko for søksmål.

Google, her representert ved styreleder Eric Schmidt, utvider porteføljen av patenter som omfattes av deres løfte om ikke å saksøke ved brudd.
Google, her representert ved styreleder Eric Schmidt, utvider porteføljen av patenter som omfattes av deres løfte om ikke å saksøke ved brudd. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/All Over Press
9. aug. 2013 - 09:47

Tidligere i år lovet Google at de ikke ville saksøke eller gå etter «åpen-kildekode»-utviklere, distributører eller brukere, som benyttet seg av i alt ti patenter knyttet til MapReduce. Nå utvider Google porteføljen av patenter om omfattes av «Open Patent Non-Assertion (OPN) Pledge».

Hele 79 patenter, som Google har kjøpt fra IBM og CA Technologies, blir nå lagt inn i denne ordningen. Dette er patenter innenfor «big data» og programvare som gjelder drift av datasentre. Hele listen over patenter som Google har lagt ut kan du finne her.

Patentene Google har lagt inn i den åpne ordningen dreier seg først og fremst om «back end» teknologi. Men i en blogpost skriver selskapet at de vil frigjøre patenter også innenfor konsumentprodukter i tiden som kommer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.