Google detronisert i USA

Ikke lenger mest besøkt.

Google detronisert i USA
Bilde: Westend61 GmbH / Alamy/All Over Press

En gammel storhet har tatt tilbake posisjonen som USAs mest besøkte nettaktør. Google er vippet ned fra tronen.

ComScore la onsdag frem tall for juli som viser at Yahoo(!) er størst.

Dette er samtrafikktall («top 50 U.S. web properties») som inkluderer aktørenes utallige underliggende tjenester. Det er altså ingen oversikt over hvilken søkemotor som er mest populær, for eksempel, selv om søketjenestene i dette tilfellet er del av totalbildet.

Til sammen ruver Yahoo øverst med 196,5 millioner unike besøk forrige måned, mens Google må nøye seg med plassen bak og noe færre 192,3 millioner. Microsoft holder tredjeplassen med 179,5 millioner besøkende. Deretter følger blant annet Facebook, AOL og Amazon.

Det er første gang siden april 2008 at Google ikke leder an i denne oversikten, konstaterer amerikanske Cnet.

Yahoo har det siste året, under ledelse av Marissa Meyer, gjort en rekke store og mindre oppkjøp. Størst var bloggtjenesten Tumblr som hun bladde opp 1,1 milliarder dollar for.

Sistnevnte virker ikke å være hele forklaringen på trafikkveksten de opplever, da ComScore i juli fortsatt har skilt ut Tumblr som egen aktør (på en 28. plass med drøyt 38 millioner unike besøkende).

I en fotnote opplyser webanalysehuset imidlertid at deler av Tumblr.com-trafikken er fordelt på andre aktører (les Yahoo).

Topplasseringen vil uansett glede Yahoo-boss Marissa Mayer, som siden hun kom fra en lederstilling i Google i fjor sommer har maktet å heve Yahoos aksjekurs med 70 prosent.

    Les også: