Google Docs får frakoblet-støtte

Mange kan nå bruke Googles nettbaserte tjeneste for tekstbehandling uten nettilgang.

Google Docs får frakoblet-støtte

Mange kan nå bruke Googles nettbaserte tjeneste for tekstbehandling uten nettilgang.

Googles nettbaserte Word-alternativ, Docs eller Dokumenter, som tjenesten heter på norsk, har flere fordeler når det gjelder lagring av dokumenter, men en klar ulempe er at man ikke har kunnet arbeide med dokumentene i perioder hvor man ikke har Internett-tilgang.

Dette er nå i ferd med å endre seg.

I går begynte Google å rulle ut en ny funksjonalitet som skal gi frakoblet tilgang til tekstbehandlingsdokumentene i Google Docs/Google Dokumenter. Det betyr at alle dokumentene brukernen har opprettet i Google Docs, automatisk lastes ned til brukerens PC. Så snart PC-en ikke lenger har nettverkstilgang, vil brukeren begynne å arbeide med de lokale kopiene. Endringene vil bli lastet opp automatisk når nettilgangen gjenopprettes.

Google har publisert en liten instruksjonsvideo på denne siden.

Selve utrullingen av offline-funksjonaliteten vil ta noen uker. Når den er på plass, må brukeren installere nettleserutvidelsen Google Gears for å få støtte for den nye funksjonaliteten. Google Gears finnes til Window XP og Vista, Windows Mobile, Linux og Mac OS X. Nettleserne som støttes er Internet Explorer 6 og nyere, samt Firefox 1.5 og nyere.

    Les også:

Til toppen