Google dropper Oracles Java-konferanse

Avlyser deltakelsen etter søksmål.

Google dropper Oracles Java-konferanse

Avlyser deltakelsen etter søksmål.

Google har siden 2004 vært en fast deltaker under Suns egne JavaOne-konferanser, som har blitt arrangert årlig. Men nå er det slutt.

Etter at Oracle først kjøpte Sun og dermed overtok ansvaret for JavaOne-konferansen, og deretter saksøkte saksøkte Google for brudd på patenter og rettigheter, har Google kommet til at dette ikke lenger er mulig.

– Vi synes det er trist å kunngjøre at vi ikke vil kunne være tilstede under JavaOne i år. Vi skulle ønsle vi kunne, men Oracles nylig søksmål mot Google og åpen kildekode har gjort det umulig for oss å dele fritt våre tanker om framtiden til Java og åpen kildekode generelt, skriver Googles Joshua Bloch i et blogginnlegg.

Samtidig skriver australske TechWorld om Microsofts direktør for åpen kildeteknologi, Tom Hanrahan, som forteller at ingen ville ha blitt møtt med et tilsvarende søksmål dersom noen brukte selskapets .Net-teknologi på en Linux-basert mobiltelefon, da dette dekkes av selskapets Community Promise.

Dette er en aktuell problemstilling da en Android-versjon av Mono, åpen kildekodeutgaven av .Net, er under utvikling. Denne versjonen kalles MonoDroid. En forhåndsversjon kan ventes dette kvartalet.

Free Software Foundation (FSF) mener at Community Promise ikke er en tilstrekkelig garanti mot søksmål. På denne siden skrever organisasjonen at ordningen kun sier Microsoft ikke vil saksøke deg over krav i patenter som selskapet eier eller kontrollerer. Dersom Microsoft selger et av de aktuelle patentene, mener FSF at det ikke vil være noe som hindrer den nye eieren å saksøke alle som bruker den aktuelle programvaren.

Til toppen