Google dummet seg ut

Søkemotoren advarte mot samtlige nettsider etter teknisk feil.

Google dummet seg ut

Søkemotoren advarte mot samtlige nettsider etter teknisk feil.

Google tabbet seg kraftig ut denne helgen. I nesten én time stemplet internettets viktigste søketjeneste alle nettsider som farlige.

I en periode mellom klokken 14.30 og 15.25 på lørdag ble alle søkeresultatene oppgitt å være skadelige, med meldinger som «This site may harm your computer» eller den norske varianten, «Dette webområdet kan skade datamaskinen din».

Søkegiganten advarte til og med mot seg selv, og advarte at google.com var en potensiell smittekilde. Feilen berørte brukere over hele verden.

- Dette var en menneskelig glipp, oppgir selskapet på sin offisielle blogg.

Google har en funksjon som markerer nettsteder kjent for å spre skadevare og ondsinnet kode. Denne funksjonen baserer seg på en svarteliste, som oppdateres både manuelt og automatisk med data fra StopBadware.org.

Google stemplet en kort periode alle nettsider som farlige.
Google stemplet en kort periode alle nettsider som farlige.

Det var en manuell redigering av denne listen som skapte problemene. Ifølge Google skyldes problemene at en av deres ansatte la inn verdien '/' i listen. Dette blir i løsningen tolket som alle nettsider.

Google unnskylder i blogginnlegget feilen og sier at de i fremtiden vil sørge for bedre feilsjekk, så slike episoder ikke skjer igjen.

En ekspert avisa The Guardian har pratet med beregner at feilen kan ha kostet søkegiganten et sted mellom to og tre millioner dollar i tapte inntekter.

Til toppen