BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google dumpet spam-domene

Luker vekk 11 millioner nettsteder i søkemotoren.

7. juli 2011 - 14:47

Kampen for å rense nettet for spam, ondsinnet kode og annen søppel er et stadig tilbakevendende tema. Ikke minst for søkemotorene, som tar mål av seg å gi brukerne mest mulig relevante treff.

Tidligere i år tok Google et oppgjør med såkalte «content farms»; digre kataloger med nettinnhold av lav kvalitet, hvis formål er å havne høyt opp i søkeresultatene og tjene penger på annonser.

Bannlyser subdomene

Google luket i forrige uke vekk minst 11 millioner nettsteder på én gang. Det ble ganske enkelt gjort ved å blokkere hele underdomenet co.cc, ifølge The Register.

Det er verdt å merke seg at dette underdomenet ikke er et offisielt andrenivådomene av typen co.uk eller com.au.

Co.cc drives av et uavhengig nettselskap i Sør-Korea. Google klassifiserer virksomheten som en såkalt freehost. «Free» i betydningen at hvem som helst kan registere domenenavn hos dem. Selskapet tilbyr gratisregistreringer, samt pakker med opptil 15.000 domenenavn for en billig penge.

- Vi forsøker å være finmasket, men dersom en veldig stor andel av nettstedene under en freehost består av spam eller innhold med lav kvalitet, så forbeholder vi oss retten til å blokkere alt sammen, forklarer Matt Cutts i en melding. Cutts leder Googles arbeid med å bekjempe søppelinnhold i søkemotoren.

Nylig forklarte Google at de har fanget opp flere større subdomene-tilbydere, som blir misbrukt til å spre ondsinnet kode.

- I enkelte tilfeller har vi funnet mer enn 50.000 domener som sprer skadevare gjennom én enkelt slik leverandør, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Det aktuelle toppnivådomenet .cc er for øvrig ikke berørt av blokkeringen. Dette toppdomenet er opprinnelig reservert for den australske øygruppen Kokosøyene, som ifølge Wikipedia bare har noen få hundre innbyggere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.