BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Earth er klar for Android

Men setter store krav til mobilen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2010 - 09:45

Google kunngjorde i går at brukere av selskapets Android-baserte Nexus One-mobil nå kan laste ned en Android-versjon av Google Earth via Android Market.

Fra før er Google Earth tilgjengelig til iPhone.

Android-versjonen av Google Earth krever at mobilen det installeres på har versjon 2.1 eller nyere av operativsystemet. Foreløpig er dette et mildt sagt begrenset antall, men det er i alle fall klart at brukere av Motorola Droid og Droid Eris, samt HTC Hero, skal bli tilbudt Android 2.1 på sikt.

Google Earth for mobiler støtter mye av den samme funksjonaliteten som pc-versjonen, men langt fra alt. Til gjengjeld har den blant annet støtte for multitouch.

Veinavn vises nå i Google Earth for mobiler.
Veinavn vises nå i Google Earth for mobiler. Bilde: Google

Med Android-utgaven innføres støtte for informasjonslaget som viser veinavn oppå satellittbildene.

Dessuten er det mulig å snakke til mobilutgaven av applikasjonen. I alle fall dersom man gir den instruksjoner på engelsk, japansk eller mandarin. Den skal for eksempel kunne forstå en kommando som denne: «best burrito Mission district of San Francisco», siden programmet er integrert med Google Local Search.

Mer informasjon om Google Earth for mobiler finnes på denne siden.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.