BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Earth på steroider

VIDEO: Verden rundt og under havet på sekunder. Googles drømmemaskin imponerer.

16. mars 2010 - 10:50

Google har samlet enorme mengder data, og de er godt i gang med sitt uttalte mål om å kartlegge all verdens informasjon.

Det inkluderer blant annet flybilder, kart, gatebilder, tredimensjonale modeller av bygninger. Ja, til og med terrenget på Månen.

Ingen produkter kombinerer alt dette bedre enn Liquid Galaxy, drømmeinnretningen Google tidligere kalte «The Holodeck». De som kjenner science fiction-serien Star Trek vil skjønne referansen.

digi.no har tidligere omtalt løsningen, som kombinerer åtte flatskjermer på høykant. Systemet drives av åtte Linux-maskiner som kombinerer levende bilder i en paviljong.

Fra kontrollpanelet er det mulig å besøke hver krok av planeten vår, eller ta en virtuell dukkert under havoverflaten. Styringen foregår med et kontrollpanel eller ved talekommandoer. Dette er i sannhet Google Earth på steroider.

Google viste frem innretningen første gang i fjor, og Liquid Galaxy er nå installert ved flere av søkegigantens ulike kontorer rundt i verden.

Slik så det ut da Google-ingeniør Jason Holt, som er ansvarlig for prosjektet, demonstrerte en virtuell kjøretur på TED-konferansen i California forrige måned:

Filmsnutten er lagt ut på Youtube av nettstedet Mashable:

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.