RESULTATERFINANS

Google er ikke lenger børsnotert

Takker også farvel til «Don’t be evil».

Google har blitt et datterselskap av Alphabet Inc.
Google har blitt et datterselskap av Alphabet Inc. Bilde: Alphabet, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. okt. 2015 - 09:32

Google kunngjorde på fredag i forrige uke at selskapet nå har gjennomført de tidligere annonserte planene om å dele opp selskapet og å gjøre hver del til et datterselskap av det nyopprettede selskapet Alphabet Inc.

Bakgrunn: Google blir et datterselskap 

Alphabet

Dette betyr at Google ikke lenger er et børsnotert aksjeselskapet. I stedet har aksjene i selskapet blitt gjort om til Alphabet-aksjer. Den første omsetningen av disse nye aksjene ventes å skje i dag, mandag den 5. oktober.

Aksjene, som er delt inn i Alphabet Class C Capital Stock og Alphabet Class A Common Stock, vil fortsatt omsettes under de samme børssymbolene som de tilsvarende Google-aksjene, altså som henholdsvis GOOG og GOOGL.

Flere detaljer om reorganiseringen er oppgitt i dette dokumentet.

Domenet var ikke ledig: Google glemte visst å google 

Verdier

Dette inkluderer at Alphabet har etablert nye verdimålsettinger for hvordan styremedlemmer og ansatte, både i selskapet og datterselskaper, skal opptre. Det hele oppsummeres med følgende setning:

«Employees of Alphabet and its subsidiaries and controlled affiliates (“Alphabet”) should do the right thing – follow the law, act honorably, and treat each other with respect.»

Steve Jobs: - «Don't be evil» er pissprat 

Slutt på «Don’t be evil»

De nye retningslinjene erstatter trolig også Googles «code of conduct», som har blitt oppsummert med setningen «Don’t be evil», et uttrykk som skal ha beskrevet hvordan selskapet offisielt har ønsket å behandle sine brukere.

Hva som er bakgrunnen for denne endringen, er ukjent. Men det kan selvfølgelig være at «Don’t be evil» har blitt brukt mot Google av dets kritikere litt vel mange ganger.

Ulike kilder, hvorav flere er omtalt i denne Wikipedia-artikkelen, er uenige om opphavet til bruken av uttrykket hos Google. Men det stammer trolig fra interne diskusjoner i selskapet som foregikk rundt årtusenskiftet.

Les også: Enda mer flyttes fra Google til Alphabet 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.