Google erter NSA i kildekode

«Påskeegg» funnet i krypto-verktøy.

I dette håndskrevne notatet beskriver NSA hvor i Googles infrastruktur SSL-krypteringen blir lagt til og fjernet, sammen med et lite smilefjes.
I dette håndskrevne notatet beskriver NSA hvor i Googles infrastruktur SSL-krypteringen blir lagt til og fjernet, sammen med et lite smilefjes. Bilde: NSA

Google reagerte med sinne i fjor høst, da det ble ble kjent at USAs etterretning skal ha avlyttet fiberkabler som knytter sammen selskapets datasentraler verden over.

Dette er interne stamnett (backbone), ikke eksponert mot internett, der datatrafikken gikk i klartekst, ifølge topphemmelige dokumenter Edward Snowden lekket.

På samme vis skal også Yahoo og Microsoft ha vært rammet av NSAs overvåkingssystem MUSCULAR, som med bistand fra britisk etterretning skal ha kunnet innhente data fra flere hundre millioner internettbrukere.

Avsløringene fikk IT-gigantene til å fremskynde planer om å innføre kryptering i server-til-server-transporten og en rekke andre tiltak for å verne brukerne sine mot spionasjen.

Påskeegg

I det nyeste tiltaket, som kom denne uken, lanserte Google et verktøy for ende-til-ende-kryptering av e-post sendt gjennom Gmail.

Det er i kildekoden til dette verktøyet at Google har sett sitt snitt til å gjeipe litt til NSA.

Utviklerne har lagt inn et såkalt «påskeegg» i form av en tekst – som er identisk med ordlyden i NSAs eget dokument, inkludert smilefjes.

TIL NSA: I en kommentar i kildekoden har Google lagt igjen en hilsen til sine overvåkere.
TIL NSA: I en kommentar i kildekoden har Google lagt igjen en hilsen til sine overvåkere.

(Via TechCrunch)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.