Google etterforskes av tysk konkurransetilsyn

Vil se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland og på morselskapet Alphabet.

Google havner under lupen hos det tyske konkurransetilsynet, som vil se om selskapet driver konkurranse hindrende virksomhet.
Google havner under lupen hos det tyske konkurransetilsynet, som vil se om selskapet driver konkurranse hindrende virksomhet. Illustrasjonsfoto: Jens Meyer/AP/NTB
25. mai 2021 - 14:30

Tysklands konkurransetilsyn har startet etterforskning av Google for å se om nettgiganten driver med ulovlig konkurransehemmende virksomhet.

Tilsynet sier det vil se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland og på morselskapet Alphabet i California.

– Har en strategisk fordel

– Googles forretningsmodell bygger dypest sett på behandling av brukerdata. Her har Google en strategisk fordel over andre selskaper fordi de har bygget opp tilgang til relevante data, sier tilsynsdirektør Andreas Mundt.

Han sier saken er viktig på tvers av ulike markeder på grunn av bredden i Googles digitale produkter.

Ny lov

Etterforskningen skjer med utgangspunkt i en forholdsvis ny lov som gir tilsynet mer myndighet til å «gripe inn tidligere og mer effektivt» for å holde store selskaper i tømmene. Loven er allerede tatt i bruk i lignende saker mot Amazon og Facebook.

Tysklands innskjerping av konkurranseloven kommer samtidig som de store teknologiplattformene gås nærmere etter i sømmene flere steder i verden. I USA er det åpnet monopolsaker mot både Google og Facebook.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.