Google etterforskes av tysk konkurransetilsyn

Vil se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland og på morselskapet Alphabet.

Google havner under lupen hos det tyske konkurransetilsynet, som vil se om selskapet driver konkurranse hindrende virksomhet.
Google havner under lupen hos det tyske konkurransetilsynet, som vil se om selskapet driver konkurranse hindrende virksomhet. Illustrasjonsfoto: Jens Meyer/AP/NTB
25. mai 2021 - 14:30

Tysklands konkurransetilsyn har startet etterforskning av Google for å se om nettgiganten driver med ulovlig konkurransehemmende virksomhet.

Tilsynet sier det vil se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland og på morselskapet Alphabet i California.

– Har en strategisk fordel

– Googles forretningsmodell bygger dypest sett på behandling av brukerdata. Her har Google en strategisk fordel over andre selskaper fordi de har bygget opp tilgang til relevante data, sier tilsynsdirektør Andreas Mundt.

Han sier saken er viktig på tvers av ulike markeder på grunn av bredden i Googles digitale produkter.

Ny lov

Etterforskningen skjer med utgangspunkt i en forholdsvis ny lov som gir tilsynet mer myndighet til å «gripe inn tidligere og mer effektivt» for å holde store selskaper i tømmene. Loven er allerede tatt i bruk i lignende saker mot Amazon og Facebook.

Tysklands innskjerping av konkurranseloven kommer samtidig som de store teknologiplattformene gås nærmere etter i sømmene flere steder i verden. I USA er det åpnet monopolsaker mot både Google og Facebook.

Kundeservice er blant de mest utsatte jobbene, ifølge rapporten.
Les også

Storbritannia: : Over åtte millioner jobber trues av KI

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.