Google faser ut Windows internt

Hackingen i Kina har satt et varig støkk.

1. juni 2010 - 08:47

Ifølge Financial Times er Google i ferd med å fase ut bruken av Windows internt, av sikkerhetshensyn. Avisa bygger påstanden på samtaler med ansatte i Google. Selskapet har ikke villet kommentere påstanden.

Google har 20 600 ansatte, hvorav 10 000 i andre land enn USA.

Ansatte som har disponert Windows pc-er hittil, er i ferd med å bytte til et annet operativsystem. Mac OS er det mest populære. I januar ble nyansatte fratatt muligheten til å velge Windows på stasjonære pc-er. Nå må de velge mellom Mac OS og Linux, også på bærbare. Windows-forbudet er ikke absolutt: De som insisterer på å bruke Windows er imidlertid avhengig av klarering fra øverste hold i Google-hierarkiet.

Utfasingen av Windows kom som en reaksjon på hackingen av Google i Kina, som skal ha utnyttet svakheter i Windows.

Et annet motiv for å fase ut Windows er et ønske om å drive Google på selskapets egne produkter. Målet på lang sikt skal være å kjøre hele Google på det kommende Chrome OS.

I likhet med IBM er det viktig for Google å vise andre store bedrifter at man ikke er avhengig av Microsoft for å bygge ut tilfredsstillende og effektive IT-tjenester til de ansatte. Google tilbyr stadig flere og mer avanserte tjenester til bedrifter, som et alternativ til Microsofts nøkkelprodukt, kontorsuiten Office.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.