– Google finpusser nå Maps for iOS

Flere skal ha fått tilgang til applikasjonen.

– Google finpusser nå Maps for iOS
Alt tyder på at Google Maps kommer som en egen applikasjon til iOS, så sant Apple tillater dette. Bilde:

Det er ikke noen ukjent sak at Google planlegger å gi ut en kartapplikasjon til Apples iOS, men det har vært uklart hva som har vært status for utviklingen av denne.

Nå forteller en kilde til Wall Street Journal at Google har distribuert en testversjon av Google Maps for iOS til flere personer på utsiden av selskapet, og selskapet nå er i ferd med å gi applikasjonen den avsluttende finpussen.

Det er likevel uklart når applikasjonen vil bli tilgjengelig for iOS-brukerne, men det antas at det vil skje i år, dersom godkjenningsprosessen hos Apple går greit.

Wall Street Journal skriver at det er ventet at applikasjonen vil leveres med sving-for-sving navigasjon, noe Apples tidligere, Google Maps-baserte kartapplikasjonen til iOS, manglet. Denne kartapplikasjonen ble byttet ut med en ny kartapplikasjon fra Apple i iOS 6, men da med Apples egne kart. Men det viste seg raskt at kartene i denne ikke var tilstrekkelig kvalitetssikret.

Dette gir både Google, Nokia og andre leverandører av karttjenester en god mulighet å konkurrere ut Apple Maps på Apples egen plattform, før selskapet greier å få fikset problemene.

Også den Apple-kontrollerte YouTube-applikasjonen til iOS ble fjernet med iOS 6. Men ved lanseringen var Googles separate YouTube-applikasjon for iPhone allerede tilgjengelig. En iPad-versjon skal være under utvikling. Wall Street Journal mener at Google faktisk tjener på denne utviklingen, siden selskapet i den nye applikasjonen har mulighet til å vise annonser i forbindelse med videoene.

Noe lignende vil kunne kunne skje med Google Maps-applikasjonen. Her vil det trolig være mer annonser fra lokale bedrifter og integrasjon med andre Google-tjenester enn det som var tilfellet i den Apple-kontrollerte utgaven.

    Les også: