FORBRUKERTEKNOLOGI

Google firedobler avisarkiv

250 år gammel trykksverte blir søkbar.

5. aug. 2009 - 11:01

Google har mange jern i ilden, men alt handler i bunn og grunn om det samme: Å indeksere mest mulig av nettet for å selge annonser.

Gjennom egne prosjekter henter søkegiganten opp gammel informasjon og gjør den søkbar for aller første gang.

Ikke bare skal millioner av bøker indekseres, for et knapt år siden begynte arbeidet med å skanne inn gamle aviser, noen flere hundre år gamle. Selskapet sluker rett og slett hele arkiver rått, og tilgjengeliggjør stadig mer av verdenshistorien på internett.

Hvor mange aviser som er skannet inn på denne måten er ikke kjent, men ved lanseringen i fjor høst skal antallet artikler har vært på «noen millioner».

Denne uken kom Google med nye opplysninger og i dette blogginnlegget avsløres det at avisarkivet nylig ble utvidet med en fire ganger så stor indeks.

- Nå tar vi med artikler fra flere nye publikasjoner, blant annet Halifax Gazette, Sydney Morning Herald, Milwaukee Journal Sentinel og Village Voice, forteller Google.

Søkemotoren opplyser også at de gjennom partnere har lagt til flere internasjonale aviser og nevner i sammenhengen Manila Standard og thailandske The Nation.

Den komplette utgaven av Halifax Gazette, utgitt 2. juni 1753 blir av Google foreslått som utgangspunkt for et av de eldste avisopplevelsene som er å oppdrive via nettet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.