BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google-forbedringer kommer MySQL til gode

Googles optimaliseringer til MySQL skal bygges inn i den allmenne utgaven av systemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 2007 - 12:30

Google er blant verdens største brukere av MySQL. Men selskapet har spesielle behov, noe som har ført til at selskapet har skrevet om og optimalisert deler av databasesystemet for egne behov. Dette gjelder spesielt innen områder knyttet til tilgjengelighet og administrasjon.

Google gjorde i våres koden til disse endringene tilgjengelig for alle. Men de aller fleste brukerne av MySQL benytter av praktiske grunner den offisielle versjonen. Denne inneholder ikke disse endringene.

    Les også:

Men det skal det bli en endring på. Google og MySQL inngikk tidligere i år en avtale som gir MySQL tilgang til å ta i bruk Google MySQL-forbedringer. Dette forteller David Axmark, visepresident og medgründer av MySQL, til IDG News Service denne uken.

Axmark sier at noe av funksjonaliteten Google har laget vil inkluderes i framtidige utgaver av MySQL, sannsynligvis i oppgraderinger til MySQL 6.0, som etter planen skal komme i slutten av 2008. Dette fordi funksjonaliteten i versjon 6.0 allerede er temmelig fastlagt.

Dermed er det først versjon 6.1 som vil kunne inkludere koden fra Google. Ifølge Axmark planlegges det at denne versjonen skal bli sluppet i begynnelsen av 2009.

- Det tar tid å analysere hva som er relevant for alle, hva som er mulig å få til og hvordan vi kan arbeide det inn i en ny versjon. Dette har et enormt potensial, men krever også en masse arbeid, sier Kaj Arno, MySQLs kommunikasjonssjef, til IDG News Service.

Blant annet er Googles kode kun tilpasset Linux-versjonen av MySQL, noe som betyr at koden vil måtte portes til de andre operativsystemene MySQL støtter.

Under denne ukens brukerkonferanse i Paris, fortalte MySQL også at MySQL 7.0 trolig vil slippes i slutten av 2009 og primært vil inneholde forbedringer knyttet til sikkerheten til bedriftskunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.