FORBRUKERTEKNOLOGI

Google forbereder Powerpoint-alternativ

Google-observatører har avdekket spor etter et webverktøy for å lage presentasjoner.

6. feb. 2007 - 12:21

Et nettsted som lever av «uoffisielle nyheter og tips om Google», Google Operating System, har funnet en fil på tjenesten Google Docs som tyder på at søkegiganten forbereder å lansere et webverktøy for å lage presentasjoner. Google tilbyr allerede gratis webbasert tekstbehandler og regneark, i en tjeneste offisielt kjent som Google Docs & Spreadsheets.

Meldingene i filen tyder på at presentasjonsverktøyet vil hete Presently, at presentasjoner vil kunne vises i full skjerm, og at dokumenter vil kunne konverteres til presentasjoner.

Filen er i dag fjernet, og Google har ikke bekreftet eller kommentert prosjektet.

Et presentasjonsprogram er påkrevet for enhver kontorpakke, og Presently vil derfor gjøre det mulig for Google Docs å ta opp konkurransen med både gratispakken OpenOffice.org og Microsoft Office.

Noen avansert forretningsmodell for Google Docs er ikke lagt fram. Man bør merke seg at Microsoft Office alene er større enn hele Google, målt i omsetning: 3,5 milliarder dollar mot 3,2 milliarder dollar i desemberkvartalet. Og når det gjelder driftsresultat er Office enda mer suveren: 2,17 milliarder dollar mot 0,93 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.