BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google forsøker med Java i App Engine

Åpner for nytt språk i nettskyen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2009 - 08:27

Googles nettskyløsning for webapplikasjoner, App Engine, har fra starten av bare støtte løsninger laget i Python. I går kunngjorde selskapet at også Java-programmer kan kjøres i App Engine. Foreløpig begrenser støtten seg til en Java-runtime, integrasjon med Google Web Toolkit 1.6 og en Google Plugin for Eclipse.

Don Schwarz og Toby Reyelts i Google App Engine Team skriver i dette blogginnlegget at støtte for Java har vært den mest etterspurte funksjonaliteten blant brukerne av App Engine.

Scwarz og Reyelts skriver videre at ønsket fra Googles side var å utnytte App Engine-infrastrukturen så mye som mulig, uten å miste kompatibilitet med eksisterende Java-standarder og -verktøy.

Java-verktøyene App Engine tilbyr dagens App Engine API-er, omgitt av standarder hvor dette er relevant, for eksempel Java Servlet API, JDO, JPA, javax.cache og javax.mail.

Programvaren til Google kjører ifølge News.com en fullversjon av Java Virtual Machine 1.6 (JVM). Fordi denne kjører bytekode, vil også andre språk som kan konverteres til bytekode, for eksempel Ruby og JavaScript, i teorien også kunne kjøres på App Engine. Men dette er ikke nødvendigvis smertefritt på det nåværende tidspunktet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.