SKYTJENESTER

Google først rammet av eksplosjon, deretter nedetid

Men det skal ikke ha vært noen sammenheng mellom de to hendelsene.

Det var i dette datasenter til Google, i Council Bluffs i Iowa, at eksplosjonen skjedde.
Det var i dette datasenter til Google, i Council Bluffs i Iowa, at eksplosjonen skjedde. Foto: <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google_Data_Center,_Council_Bluffs_Iowa_%2849062863796%29.jpg">Wikimedia Commons/Chad Davis</a> (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. aug. 2022 - 09:05

Flere ansatte ved et av Google største og mest sentrale datasentre, lokalisert nær Council Bluffs i Iowa, skal ha blitt alvorlig eller livstruende skadd etter det som omtales som en elektrisk eksplosjon ved datasenteret. Eksplosjonen skal ha skjedd klokken 11.59 lokal tid, altså rett før klokken 19 mandag kveld her i Norge. Dette skriver blant annet SFGate, som omtaler eksplosjonen som en «arc flash».

Hendelsen bekreftes i en uttalelse fra Google, som flere nyhetstjenester har gjengitt:

– Vi er kjent med et elektrisk uhell som fant sted i dag ved Googles datasenter i Council Bluff, Iowa, hvor tre personer ble skadd på stedet, og som nå behandles, heter det i uttalelsen. 

Ubeslektet nedetid

Flere nyhetstjenester nevner i samme åndedrag en mer eller mindre global nedetid som skal ha rammet flere av Googles viktigste tjenester, inkludert søk og Maps. Men denne nedetiden skjedde i natt og skal ifølge CNET ikke har vært relatert til eksplosjonen. 

– Vi er kjent med et programvareoppdateringsproblem som oppsto denne ettermiddagen Pacific Time og som i en kort periode påvirket tilgjengeligheten til Google Search og Google Maps, og vi beklager denne uleiligheten. Vi jobbet for raskt å adressere problemet og tjenestene våre er nå online igjen, heter det i en uttalelse fra Google som CNET har gjengitt. 

Devin er designet for å brukes som en autonom programvareingeniør. Her er den i aksjon.
Les også

«Devin»: KI-basert programvareingeniør kan gjøre «alt» på egen hånd

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.