BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Google forstår ikke bedriftsmarkedet

Microsoft-sjef mener at rivalen henger 20 år etter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 2010 - 11:08

Google utfordrer Microsofts bedriftsløsninger med blant annet nettskybaserte løsninger som Google Apps, men det virker ikke som om Microsoft er bekymret over dette.

I et intervju med amerikanske Computerworld sier Tom Rizzo, seniordirektør for Microsoft Online Services, at Google ikke forstår kommersiell forretningsvirksomhet.

– Vi skjønner disse tingene fordi vi vokste opp i bedriftsmarkedet. Google er beslektet til det Microsoft var for kanskje 20 år siden. Forskjeller er at vi har investert mye i dette området. Derimot vet jeg ikke om de vil være her på lang sikt. De har vært i bedriftsmarkedet for e-post og samarbeid i fire år og har ifølge Gartner mindre enn 1 prosent av markedet, sier Rizzo.

Rizzo mener at Google mislykkes.

– Jeg vil si at resultatene ikke har vist at de lykkes i dette markedet. Vi har hatt kunder som har gått til Google og som har kommet tilbake til Microsoft, hevder Rizzo.

Han kritiserer også Googles holdning til personvern og oppetid. Blant annet hevder han at Google beholder kundenes data, også etter at kunden forsøker å slette dem.

– Folk som Google, siden de forsøker å selge deg annonser, vil skanne dataene dine og beholde dataene dine. Vi skanner ikke dataene dine. Vi beholder ikke dataene dine. Hvis du vil ha dataene dine tilbake, gir vi dem tilbake og vi sletter dem fra våre datasentraler, sier Rizzo.

– De trenger data slik at de skal vite hvilke annonser å servere deg for at du skal klikke på dem.

Rizzo sier dessuten at mens Microsoft garanterer 99,9 prosent oppetid i selskapets nettskytjenester, så begynner Google først å telle nedetid når nedetiden har vart i mer enn ti minutter. Han sier dessuten at Microsoft vil betale kundene tilbake dersom nedetiden er større enn lovet, mens Google bare vil gi noen ekstra dager med gratis bruk av tjenesten.

SLA-en (Service Level Agreement) for Google Apps er tilgjengelig her.

99,9 prosent oppetid tilsvarer nesten ni timer nedetid i året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.