Google fortsetter med eventyrlig vekst

Omsetningen og overskuddet vokser videre for internett-giganten

Omsetningen og overskuddet vokser videre for internett-giganten

Google har lagt frem tallene for første kvartal i år og de viser en fortsatt bunnsolid fremgang.

Internettgiganten er skyhøyt priset på børsen og markedet forventer en kraftig vekst fra selskapet. Allikevel greide de å overgå forventningene i årets første kvartal.

- Vi har gode nyheter over hele linja, sa Googles toppsjef Eric Schmidt på en telefonkonferanse med investorer ifølge Wall Street Journal.

Omsetningen gikk fra 1,26 milliarderdollar i samme kvartal i fjor, til 2,25 milliarder i årets første kvartal. Det er en vekst på hele 79 prosent. Overskuddet følger godt med det også. Der var det en vekst på 60 prosent fra 369,2 millioner dollar til 593,2 millioner.

Selskapet forteller at de har investert mye i nytt utstyr. Bare i det første kvartalet alene brukte de 345 millioner dollar på maskiner og nettverksutstyr. Iløpet av resten av året forventer de å investere nye 838 millioner dollar.

Analytikere synes at kostnadsnivået er noe høyt, men lar seg imponere veldig av veksten. Google presenterte tallene etter børsslutt i går og i etterhandelen steg kursen.

Selskapets markedsføringspartnere fikk totalt utbetalt 1,53 milliarder dollar fra selskapet. 99 prosent av selskapets inntekter kommer fra reklame og 58 prosent kommer fra inntektene på selskapets egne websider.

Til toppen