FORBRUKERTEKNOLOGI

Google fremdeles bedre enn Microsoft

Microsoft har oppdatert sin søkemotor, men Google er fremdeles langt bedre, viser en uformell test digi.no har gjort.

18. sep. 2006 - 12:08

I forrige uke lanserte Microsoft den såkalt ferdige versjonen av sin søkemotor, for hittil har Microsofts egen søkemotoren har vært i beta inntil nå.

Også søkemotoren Microsoft presentere for de norske brukerne er nå oppdatert. digi.no gjennomført derfor en uformell sjekk med 12 søke-begreper både på Google og den nye Live Search som blant annet ligger på MSN og i mange andre tjenester og produkter fra Microsoft.

For å teste Live Search søkte digi.no på ganske generelle norske ord og på søk begrenset til Odin, statens sentrale nettjener. Odin er kjent for å være en av de tyngste serverne i Norge for søkemotorene. Odin skal være dårlig organisert, samtidig som den innholder enormt med dokumenter fra alle departementene.

Resultatet av den ikke-vitenskapelige testen er nedslående for Microsoft. På de 12 søkebegrepene digi.no tilfeldigvis valgte, fant Google alltid flere treff.

Nå er ikke flere treff alltid best, men i en del tilfeller hvor man skal finne spesifikk informasjon om mindre kjente ting er det viktig å vite at søkemotoren har oversikt over så store deler av nettsidene i Norge som mulig.

Heller ikke Microsofts mulighet til å la brukere påvirke søkeresultatene imponerer. Under "Avansert" og "Resultatrangering" kan man dra i spaker som skal prioritere ferskere treff eller treff på de mest populære sidene. digi.no testet tre søk med høyst mulig prioritet på nye nettsider, men bruken av denne funksjonen ser ut til å minimal effekt på resultatene. Et søk på Melkøya (der Statoil bygget hovedbase for Barentshavet) gir en nettside fra 2002 som ferskeste treff.

Her er søkene digi.no prøvde og hvor mange treff de to søkemotorene fant:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.