BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google+ gikk tom for diskplass

Dermed gikk meldingene i loop. Selskapet beklager.

11. juli 2011 - 08:36

Google nye sosiale nettjeneste, Google+, åpnet for prøvebrukere for mindre enn to uker siden. Stadig gis flere tilgang, men løsningen er å regne som et beta-produkt, med de feil og mangler det innebærer.

I helgen røk tjenesten på sin første større feil. En av serverne deres gikk tom for lagringsplass.

Resultatet var at enkelte brukere ble spammet. Feilen skal ha slått ulikt ut. Enkelte merket ingenting, mens andre har mottatt minst 40 kopier av samme e-postmelding.

- I nærmere halvannen time gikk vi tom for diskplass på tjenesten som holder orden på meldinger. Dermed fortsatte systemet å sende ut meldingene. På nytt og på nytt. Ops. Slik omtaler Googles Vic Gundotra hendelsen i et eget innlegg.

Gundotra, som er teknologisjef og leder for søkegigantens sosiale plattform, beklager overfor brukerne. Han sier de ble overrasket.

- Vi forventet ikke å treffe taket så raskt, men det burde vi har gjort. Takk for at dere hjelper oss med å prøve ut tjenesten, og igjen, vi er veldig lei oss for spammen.

Mange av dem som følger Gundotra takket ham, både for åpenheten og for raskt å ha gjort rede for feilen. Mer enn fire hundre har kommentert utspillet så langt. Mange med sarkasme.

- Jeg har en ekstra harddisk hvis du trenger det, skriver en. Andre eksempler:

- Husk at hvis du savner spammen, så kan du få den tilbake ved å kommentere på Vics innlegg!

- Pussig. Jeg fikk ingen spam. Kanskje jeg ikke er populær nok?

- Ah. Så Googles diskplass ER faktisk begrenset.

Andre igjen takket ham for at selskapets ingeniører brukte helgen på å rette problemet.

Google+ er så langt tatt i bruk av «millioner» av brukere. Det avslørte styreformann og tidligere konsernsjef Eric Schmidt i et intervju med TechCrunch på torsdag.

- Antakelig har de mer enn 4,5 millioner brukere allerede, skriver analytiker Paul Allen. Han har foretatt en uoffisiell analyse av nettjenestens brukervekst, basert på telling av ulike etternavn.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.