BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gir bort egne MySQL-forbedringer

Google benytter MySQL og har gjort egne forbedringer. Nå kan også andre ta disse i bruk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2007 - 10:10

Google er en stor bruker av databasesystemer. Selskapet benytter også åpen kildekode-systemet MySQL i flere sammenhenger som ikke er søk-relaterte.

Men Google har også kommet til at MySQL har hatt rom for forbedringer. Derfor har selskapet selv gjort en del endringer, spesielt innen områder knyttet til tilgjengelighet og administrasjon.

Denne uken gjorde Google disse forbedringene tilgjengelig for alle. I likhet med MySQL, er denne koden utgitt under en GPL-lisens. Målet med dette er blant annet at MySQL integrerer disse endringene i den offisielle MySQL-utgaven.

Blant forbedringene Google har gjort tilgjengelig, er knyttet til støtte for halvsynkron replisering, speiling av binlog fra master til en slave, rask forfremmelse av en slave til en master ved feil, samt til det å holde InnoDB- og replikeringstilstandene til en slave i overensstemmelse med master-systemet under gjenopprettelse etter en krasj.

På administrasjonssiden er det inkludert ny SQL-setninger for overvåking av ressursbruk på tabell- og konto-nivå. Dette inkluderer muligheten til å telle antallet rader som er blitt hentet eller endret per konto eller per tabell. Dessuten inkluderes antallet sekunder av databasetiden en konto bruker på å kjøre SQL-kommandoer.

Foreløpig er forbedringene bare tilgjengelige for MySQL 4, mens tilsvarende kode for versjon 5 skal gjøres tilgjengelig om kort tid.

Mer informasjon og lenker til kodefilene er tilgjengelige på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.