RESULTATERFINANS

Google gir millioner til Wikipedia

Gir rundhåndet til det frie oppslagsverket.

Wikipedia-gründer Jimmy Wales har valgt å holde annonser unna det kjente oppslagsverket. Dermed er de avhengig av donasjoner fra bedrifter og privatpersoner for å holde den ideelle virksomheten i drift. Netteleie og maskinvare er deres største utgiftspost.
Wikipedia-gründer Jimmy Wales har valgt å holde annonser unna det kjente oppslagsverket. Dermed er de avhengig av donasjoner fra bedrifter og privatpersoner for å holde den ideelle virksomheten i drift. Netteleie og maskinvare er deres største utgiftspost. Bilde: Per Ervland
17. feb. 2010 - 09:00

Google gir to millioner dollar, rundt 12 millioner kroner til den ideelle stiftelsen Wikimedia Foundation. Det skriver Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales i en tweet.

Ifølge Wales vil den formelle kunngjøringen komme i løpet av dagen.

Wikimedia driver det kjente oppslagsverket Wikipedia, og henter i all hovedsak sine inntekter nettopp i form av donasjoner.

Pengene kommer fra privatpersoner og andre som setter pris på virksomheten. Hvert år bruker Wales å oppfordre til giverglede, for å dekke de løpende utgiftene. Stiftelsen driver ulike wiki-tjenester som Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikibooks med flere.

I januar kunngjorde Wikimedia at de hadde fått inn over 8 millioner dollar i årets innsamling. Pengene var gitt av 230.000 gavmilde støttespillere, de fleste har gitt små summer.

I fjor sommer ga Hewlett Packard en halv million dollar. Den største enkelstående donasjonen, som er offentlig kjent, kom etter det digi.no forstår da amerikanske Sloan Foundation i 2008 besluttet å gi til sammen tre millioner dollar over tre år.

Googles bidrag til Wikipedia er trolig et av de største de har fått av ett enkelt selskap, ifølge oversikten der slike pengegaver gjerne kunngjøres.

For halvannet år siden startet Google selv et oppslagsverk, kalt Knol. Dette ble av mange oppfattet som en kommersielt drevet konkurrent til Wikipedia.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.