Google gir opp tjeneste etter kort tid

Selv Google har begynt å stanse prosjekter som ikke lykkes på første forsøk.

Google gir opp tjeneste etter kort tid

Selv Google har begynt å stanse prosjekter som ikke lykkes på første forsøk.

Google har et tilsynelatende avslappet forhold til om nye tjenester tjener penger eller ikke. Selskapet har ved flere anledninger lykkes godt med nye produkter fordi de har latt de få tid til å modnes, uten å stresse med inntjening.

Om det ikke er slutten på denne tilnærmingen til utvikling av nye tjenester, er selskapet uansett i ferd med å stramme inn.

I juli lanserte Google sin egen 3D-verden med brask og bram. Google Lively er en tegneserieaktig utfordrer til Second Life og andre virtuelle verdener der brukerne selv kan lage sitt eget innhold.

Den fikk ikke leve særlig lenge. Google har allerede nå bestemt seg for å stanse prosjektet, og legge det ned.

- På tross av de virtuelle «high fives» og kreative rommene som alle har kost seg med de siste fire og en halv månedene, har vi bestemt oss for å legge ned Lively på slutten av året, skriver Google på sin offisielle blogg på onsdag.

Begrunnelsen er overaskende nok manglende kapasitet på utviklingssiden.

- Det har vært en tøff beslutning, men vi ønsker å prioritere våre ressurser og fokusere mer på søk, annonser og applikasjoner, skriver Google.

Dette kan tolkes som et signal om at Google er i ferd med å stramme inn på utviklernes til tider ekstreme frihet, men det kan også tenkes at tjenesten ble så lite brukt at selskapet ikke så noen realistisk mulighet for å løfte det frem i et marked der Second Liffe fortsatt dominerer.

Alle som jobbet på prosjektet får fortsette i Google, og de flyttes over på andre prosjekter.

De som har laget virtuelle gjenstander oppfordres til å ta en lokal sikkerhetskopi.

    Les også:

Til toppen