BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gir Twitter ny funksjonalitet

Oppdatert sanntidssøk med nye muligheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2010 - 15:39

Google utvidet i desember selskapets søketjeneste med sanntidssøk. Søker man etter et aktuelt tema, for eksempel «flom», vises de nyeste artiklene og meldingene om dette temaet i et ganske vanlig resultatvindu. Men resultatene oppdateres fortløpende dersom Google oppdager helt nye meldinger og artikler om det samme temaet.

Nå har Google skilt ut sanntidssøket som en egen tjeneste. Tjenesten, Google Realtime, rulles nå ut på denne siden, men den siden er ennå ikke tilgjengelig overalt. I mellomtiden kan denne lenken brukes.

Tjenesten er også tilgjengelig ved å klikke på «Oppdateringer»/«Updates» i menyen til venstre for søkeresultatene på den vanlige søkesiden.

Flyttingen til en egen side er riktignok ikke den eneste nyheten. Nå er det mulig å begrense resultatene geografisk. For eksempel oppgir mange Twitter-brukere hvor i verden de befinner seg når de skriver en melding. Begrensningen kan gjøres ved å oppgir et valgfritt geografisk sted i venstremenyen, eller ved å klikke på stedopplysningen som oppgitt ved mange av søkeresultatene. I tillegg er det som før mulig å begrense søket til en gitt tidsperiode.

Googles sannstidsøk viser de nyeste meldingene om temaet man søker etter. Resultatene stammer først og fremst fra Twitter.
Googles sannstidsøk viser de nyeste meldingene om temaet man søker etter. Resultatene stammer først og fremst fra Twitter.

En annen nyhet som kan vise se å bli nyttig, er muligheten til se twittermeldinger som hører til den samme diskusjonen. Ved å klikke på lenken «Full conversation» som vises ved enkelte av meldingene, skal man kunne få se en kronologisk og innrykket oversikt over re-tweets og andre svar til twittermeldinger. Men man skal i alle fall foreløpig lete godt for å finne eksempler på dette.

En siste nyhet knyttet til sanntidssøket er at man kan lage spesielle varsler via Google Alert om emner som dukker opp på Twitter aller andre tjenester med kort meldinger. Varslene sendes med e-post, enten umiddelbart eller daglig eller ukentlig.

Google er ikke alene om å tilby en søketjeneste rettet mot sosiale medier. Dette gjør også Microsoft gjennom selskapets Bing-tjeneste. Men for å få tilgang til denne må man oppgi at man bor i USA.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.