Google girer opp videre

Google-dokumenter avslører at selskapet nå girer opp ytterligere mot Microsoft og Yahoo. Først ut er Gmail.

Google-dokumenter avslører at selskapet nå girer opp ytterligere mot Microsoft og Yahoo. Først ut er Gmail.

Google girer nå opp for å opprettholde sin raske vekst, men det krever nå mer penger å slåss mot Microsoft og Yahoo etterhvert som disse har fått lansert nye søkemotorer.

Dette avslører nå dokumenter Google har måttet levere inn til SEC, det amerikanske kredittilsynet.

Rapporten avslører at Google skal øke sine investeringer i år til 500 millioner dollar, opp fra 319 millioner dollar i fjor og 179 millioner dollar i 2003, skriver avisen Washington Post.

Hvor kraftig Google girer opp understrekes av veksten i antall ansatte: Googles stab telte 1628 i slutten av 2003, noe som nesten doblet seg i løpet av året til 3021 i slutten av 2004.

Google har lanserte en rekke nye tjenester utover det vanlige nettsøket. Desktop Search for PC-søk, geografiske søk og ryktene går om en IP-telefonitjeneste.

Internett-selskapet lanserte første investering allerede i går: Google forbløffet hele bransjen da man lanserte gratis epost-konto med 1 gigabyte lagringsplass for et år siden og mange trodde det var 1. april-spøk.

Men amerikanske bedrifter har ikke noen tradisjon på 1.april-spøk og nå følger Google opp med å doble den gratis lagringsplassen til 2 GB, forteller Georges Harik, Gmail produktsjef til en rekke amerikanske medier, blant annet Wall Street Journal, AP og Cnet.

Google mener at 1 GB ikke er nok for mange bruker etterhvert som antall store vedlegg stiger.

Til toppen