Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gjennomfører vårrengjøring

Legger ned enda flere tjenester.

Google bruker feiekosten på nok en håndfull tjenester og produkter som selskapet ikke lenger ønsker å bruke ressurser på å vedlikeholde.
Google bruker feiekosten på nok en håndfull tjenester og produkter som selskapet ikke lenger ønsker å bruke ressurser på å vedlikeholde.

Google gjennomførte i fjor en rekke nedleggelser – eller «vårrengjøring», selv om en del av oppryddingen skjedde på sommeren, høsten og seneste i januar.

Selskapet har en mengde produkter og tjenester. Ikke alle har vært like vellykkede, mens andre har mistet glansen. Google legger derfor ned disse produktene for å flytte ressurser over på andre prosjekter.

Fredag kunngjorde selskapet en ny vårrengjøring – på våren denne gang.

Blant det som skal legges ned i månedene som kommer, inkluderer Google Sync for BlackBerry, som synkronisere kalender og kontakter i BlackBerry-enheter med kontakter og kalender knyttet til brukerens Google-konto. Programvare vil ikke bli oppdatert eller kunne lastes ned etter den 1. juni, men den skal fortsatt fungere, dersom den allerede er installert.

Tilsvarende gjelder også for den WINE-baserte Linux-versjonen av Picasa, som ikke lenger vil bli oppdatert. Google skriver at etter hvert som de øvrige utgavene av Picasa forbedres, har det blitt vanskelig å holde Linux-utgaven på tilsvarende nivå.

Produktene Picasa Web Albums Uploader for Mac og Picasa Web Albums Plugin for iPhoto er også lagt ned med umiddelbar virkning. Brukerne anbefales å benytte Picasa for Mac i stedet.

Webutgaven av Google Talk for mobiltelefoner legges ned. Android-brukere anbefales å benytte Google Talk-applikasjonen, mens andre mobilbrukere kan bruke enhver applikasjon med støtte for XMPP.

Google har også lagt ned nettleserassistenten Google Related, som skulle hjelpe brukere med å finne interessant og nyttig informasjon mens de surfet på weben. Årsaken til at det legges ned, er at få bruker det.

    Les også: