BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gjenoppliver kjent wikitjeneste

14 måneder etter at Google kjøpte Jotspot, relanseres tjenesten under Google Apps-paraplyen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. feb. 2008 - 15:00

Google kjøpte høsten 2006 Jotspot, en strukturert wiki-tjeneste beregnet først og fremst for små og mellomstore bedrifter. Etter det har det vært temmelig stille. De opprinnelige brukerne har fått beholde tilgangen, men tjenesten har vært stengt for nye brukere.

    Les også:

I går skal amerikansk presse ha fått en kunngjøring om at Google har begynt å rulle etterfølgeren til Jotspot under navnet Googles Sites. Den er en integrert del av pakkeløsningen Google Apps, som Google tilbyr bedrifter og andre virksomheter.

Google kaller ikke den nye tjenesten for en wiki, men den har helt klart wiki-lignende egenskaper. Brukerne kan kan opprette sider som andre, utvalgte brukere eller skaperen selv kan redigere eller få tilgang til. I tillegg registreres alle endringer, slik at man kan rulle tilbake innholdet til tidligere versjoner.

Opprettelser av sidene og redigeringen av innholdet skal kunne gjøres uten bruk av HTML-kode eller spesielt wikispråk, men manuell HTML-koding skal være mulig. På sidene kan brukerne publisere for eksempel informasjon fra andre Google-tjenester som Google Docs og Picasa, legge til vedlegg eller utforme sitt eget innhold.

Brukerne kan ta utgangspunkt i et sett med maler for ulike typer sider, blant annet annonsering, filkabinetter eller ordinære websider.

Hver Google Apps-konto gis minimum 10 gigabytes med lagringsplass til Google Sites-innhold.

Hele hensikten med Googles Sites og andre wikier er samarbeid, innen grupper eller hele organisasjoner. Men innholdet, eller deler av det, kan også gjøres tilgjengelig for hele verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.