BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gjør Android mer bedriftsvennlig

Tilbyr bedre administrasjonsmuligheter for virksomheter via Google Apps.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2011 - 09:46

Google kunngjorde i går flere nyheter som skal knytte enheter basert på Android-plattformen tetter til selskapet nettskybaserte bedriftstjenester, Google Apps.

Det ene er en ny versjon av applikasjonen Google Apps Device Policy. Den gjør det mulig for ansatte å sikre mistede eller stjålne Android-enheter. Brukeren vil kunne se på et kart hvor mobilen befinner seg, ringe til enheten og resette PIN-koder eller passord via den nyopprettede My Devices-tjenesten. Det er også mulig å låse enheten helt. Dette fungerer dersom enheten har Android 2.2 eller nyere.

Administratorer kan nå, i kontrollpanelet til Google Apps, kreve at nettbrett med Android 3.0 krypterer dataene som lagres på enheten. Også dette forutsetter applikasjonen Google Apps Device Policy 2.0.

Google lar bedriftskunder finne igjen eller låse tapte Android-mobiler via nettleseren. <i>Bilde: Google</i>
Google lar bedriftskunder finne igjen eller låse tapte Android-mobiler via nettleseren. Bilde: Google

Den tredje nyheten er en ny kontaktapplikasjon for bedrifter. Den kalles for Google Apps Lookup og skal gjøre det enklere å finne mennesker i samme organisasjon. Brukeren kan taste eller lese inn navnet eller e-postadressen til en kollega og deretter trykke på Android-enheten for å ringe eller sende e-post, en lynmelding eller en tekstmelding. Applikasjonen kan brukes på enheter med Android 2.1 og nyere, men forutsetter at Google Apps-administratoren har aktivert deling av «Shared Contacts» i kontrollpanelet.

Kontaktapplikasjonen Google Apps Lookup. <i>Bilde: Google</i>
Kontaktapplikasjonen Google Apps Lookup. Bilde: Google

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.