SKYTJENESTER

Google gjør det enklere å videresende epost som vedlegg i Gmail

I alle fall for bedriftskundene.

Demonstrasjon av hvordan man kan dra flere epostmeldinger i Gmail over i en ny melding, slik at de legges til som vedlegg.
Demonstrasjon av hvordan man kan dra flere epostmeldinger i Gmail over i en ny melding, slik at de legges til som vedlegg. Illustrasjon: Google, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 2019 - 11:53

Selv om det webbaserte brukergrensesnittet til Googles eposttjeneste Gmail har en god del smart funksjonalitet, skjer det iblant at en savner enkelte funksjoner som var vanlige i separate epostklienter for PC-en, som Outlook og Thunderbird, allerede for mange år siden.

Én slik funksjonalitet er muligheten til å videresende flere epostmeldinger på en gang ved å trekke dem over i epostmeldingen man holder på å forfatte, slik at de legges til som vedlegg til den nye eposten. Dette fungerer for øvrig fint også i Microsofts webbaserte Outlook.com.

Les også

Det har alltid vært mulig å videresende epost i webgrensesnittet til Gmail, men da sender man bare én melding om gangen. Alternativt har man kunnet laste ned meldingene til PC-en som separate .eml-filer, og deretter inkludere disse som vedlegg til den nye meldingen. Begge deler er temmelig tungvinte. 

Ruller ut ny funksjonalitet

Google har nå innsett dette og er i ferd med å rulle ut funksjonalitet som gjør det enklere å videresende epost som vedlegg i Gmail. Dette kan gjøres ved å markere de ønskede epostmeldingene og så å dra dem over i den nye meldingen, eventuelt å bruke det nye menyvalget som på engelsk heter «Forward as attachment», etter at de ønskede meldingene har blitt markert. 

Denne nyheten er oppgitt i Googles blogg med G Suite-oppdateringer. Der opplyses det at funksjonaliteten vil bli gjort tilgjengelig for brukere av alle G Suite-utgaver. Det er ikke opplyst om ordinære Gmail-brukere også vil få tilgang til denne muligheten. 

Avhengig av den valgte oppdateringstakten på G Suite-abonnementet, vil den nye funksjonen bli tilgjengelig for den enkelte bruker en gang mellom 9. desember og 21. januar. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.