BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gjør QuickOffice gratis

Rediger Microsoft Office-dokumenter på både Android og iOS.

Kontorapplikasjonen QuickOffice 6.1 har blitt gratis for alle med Android- eller iOS-enhet.
Kontorapplikasjonen QuickOffice 6.1 har blitt gratis for alle med Android- eller iOS-enhet. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2013 - 10:08

Mobilapplikasjonen QuickOffice og selskapet med samme navn ble kjøp av Google i fjor, som et ledd i selskapet forsøk på å møte konkurransen fra Microsoft om kontorapplikasjoner i nettskyen.

QuickOffice har gitt mobilbrukere mulighet til å lese og redigere dokumenter, inkludert Microsoft Office-formatene, mer enn 15 år.

I desember i fjor ble QuickOffice-applikasjonen en gratis del av Google Apps-tjenesten. For andre brukere har applikasjonen kostet omkring 100 kroner å kjøpe og laste ned.

Men i går kunngjorde Google at QuickOffice har blitt fritt tilgjengelig for alle med Android- eller iOS-enheter, både smartmobiler og nettbrett.

QuickOffice støtter opprettelse, lesing og redigering av Microsoft Office-kompatible dokumenter lagret i Google Drive eller lokalt på enheten, dersom man ikke foretrekker formatene til Google Docs, Sheets og Slides. Det skal i stor grad være mulig å konvertere dokumentene mellom disse og flere andre formater.

Det dreier seg selvfølgelig ikke om all den avanserte funksjonaliteten som er tilgjengelig i Microsoft Office. Behøver man mer av dette, er Office-appene fra Microsoft til Android og iOS trolig et bedre valg. Men disse krever at man har et Office 365-abonnement, som ikke er gratis.

Microsoft kunngjorde forøvrig i går at antallet brukere av Office 365 Home Premium har passert 2 millioner, en dobling siden slutten av mai.

Den nye versjonen av QuickOffice tilbyr også noe ny funksjonalitet. Blant annet kan man nå se (men ikke redigere) diagrammer i Excel- og PowerPoint-filer. En annen nyhet er muligheten til å lage ZIP-mapper.

For å få flere til raskt å installere og å ta i bruk QuickOffice, gir Google bort 10 gigabyte med ekstra Google Drive-lagringsplass dersom man logger inn fra appen innen den 26. september. Gratistilgangen på denne lagringsplassen vil dog bare vare i to år.

Brukere som allerede har en QuickOffice-applikasjon installert, vil få beskjed om å oppgradere til den nye utgaven.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.