BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google gjør seg sosial med +1

Innfører «liker»-funksjon i søkeresultater og for vanlige nettsteder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2011 - 08:53

Google har så langt ikke lykkes helt i sine forsøk på å få brukerne til å bli med i selskapets sosiale nettverkstjenester. Buzz ble kritisert fra starten av og Wave var det «ingen» som forstod. Orkut er en måtelig suksess, men har ganske mange brukere i noen få land, blant annet Brasil.

Men selskapet forsøker nå igjen med en svært enkel tjeneste som nok har bedre muligheter til å lykkes. Den er svært tett integrert med Google-tjenesten som «alle» allerede bruker, nemlig Google Search.

Den nye tjenesten kalles «+1» og gjør det mulig for registrerte Google-brukere å se anbefalinger fra brukerens kontakter. På sett og vis tilsvarer dette «Liker»-funksjonaliteten i Facebook og diverse andre diskusjonsfora, hvor brukerens kontakter og andre kan gi sin oppslutning til et innlegg på en rask og enkel måte.

Tilsvarende vil Google-brukerne kunne gjøre, men ikke om sine kontakters innlegg og meninger, men om enkelttreff i søkeresultatene. Dersom man søker etter for eksempel restauranter i nærheten av der man bor, kan det være at noen av kontaktene har «+1-et» ett eller flere av treffene man får opp.

Da blir brukeren vist hvilke av kontaktene som anbefaler stedet, men man får også se hvor mange andre brukere som har gjort det samme.

Det skal også være mulig å klikke på +1-knappen i forbindelse med annonser som vises på søkesiden, og etter hvert vil knappen dukke opp på andre nettsteder fra Google, for eksempel i fototjenesten Picasa.

Slik vil det se ut når en person har klikket på +1-knappen ved en tekstannonse levert av Google.
Slik vil det se ut når en person har klikket på +1-knappen ved en tekstannonse levert av Google. Bilde: Google

Det skal også være mulig for andre nettsteder å legge til +1-knappen på sine egne sider, tilsvarende det mange gjør med Liker-knappen til Facebook. Informasjon om dette skal etter hvert bli tilgjengelig her.

Google ruller ut +1-funksjonaliteten gradvis, foreløpig bare på den engelskspråklige siden, og etter alt å dømme bare i enkelte i regioner. Det skal være mulig å framskynde tilgangen til +1-funksjonen ved å kryss av for dette på denne siden. Dersom man har gjort de rette innstillingene, skal +1-funksjonen bli tilgjengelig om man søker fra denne siden.

Brukere av Google-søket som ikke er innlogget, vil ikke se verken +1-knappen eller resultatet av andres klikking på knappen.

Men informasjon om +1-knappen finnes her.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.