Google gjør stort hopp forbi Fast

Norsk Fast har lenge latt deg søke i like mange sider som Google, men nå ruster Google opp. Også AltaVista kaster seg fremover.

Dagens søkemotorer er blitt ganske gode, men veien frem er lang. Søkemotorer som Fast og Google finner ikke alt på Internett og det tar ofte mange uker før søkemotorene finner nye nettsider.

Hvem som dekker flest mulige sider blir derfor et viktig argument - både overfor sluttbrukere og de store portalene som skal inngå partneravtaler. Fast og Google slåss for tiden trolig både om Yahoo! Japan og Microsoft.

Les også

Fast og Google lå lenge side om side med rundt to milliarder søkbare sider hver, men nå har Google gjort et stort hopp. Selskapets søkemotor lar deg nå lete igjennom tre milliarder nettsider, forteller Google-talsmann Nate Tyler til ZDnet.com. Googles egne nettsider inneholder ingen referanse til denne nyheten.


Men for norske brukere er trolig Fast-drevne søkesider som Kvasir, Lycos og Alltheweb.com bedre. Fast har i den senere tid prioritert forbedringer i Europa og en helt uformell test med søk på norske stedsnavn som Lofoten, Nordkapp, Stiklestad og Hellemobotn gir langt flere treff enn på Google.

Også AltaVista har rustet opp sine nettsider med ny logo og en rekke mindre justeringer som gjør søkemotoren mer brukervennlig. Men selskapet har åpenbart gitt opp mye av konkurransen, for man oppgir ikke en gang hvor mange nettsider man lar deg søke i.

Ledelsen i Fast er i USA for tiden og var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Til toppen