Google+ gjøres bedriftsvennlig

Øker samarbeidsmulighetene innen Google Apps.

Google+ gjøres bedriftsvennlig
Bilde:

Det er nå mer enn et år siden Google avduket Google+. I løpet av tiden som har gått, har oppfatningen om hva Google+ egentlig er, endret seg flere ganger. I begynnelsen ble tjenesten oppfattet som en konkurrent til Facebook, men det har vist seg å være temmelig langt fra sannheten, selv om man nå kan bli varslet dersom noen av personene i ens Google+-kretser har fødselsdag.

Mange Google+-brukere benytter i dag tjenesten til å knytte nye bekjentskaper med personer som de deler interesser med, eller som har interessante synspunkter på livet.

Google selv har beskrevet Google+ som et ekstra funksjonalitetslag til stadig flere av de andre tjenestene selskapet tilbyr, nå senest til Map Maker.

Blant funksjonaliteten som virkelig har slått an i Google+, er Hangouts – videokonferansefunksjonen som senere har utviklet seg til å også å bli en kringkastingsplattform, gjerne med direktesending, ikke minst for musikere.

Nå mener Google at tiden er kommet for å inkludere selskapets bedriftskunder mer i Google+. Google Apps-tjenestene, som inkluderer e-post, kalender og dokumentbehandling, blir nå utstyrt med utvalgte deler av sosial- og samarbeidsfunksjonaliteten som Google+ tilbyr, basert på ønsker å tilbakemeldinger fra pilotkunder som har testet løsningene i noen måneder.

Bedriftsbrukere har nødvendigvis andre behov enn privatpersoner som bruker tjenesten. Blant annet er det i større grad nødvendig å begrense hva som kan deles med omverdenen.

Dette er blant funksjonaliteten som nå er i ferd med å rulles ut. Når en Google Apps-bruker skriver et Google+-innlegg og merker som begrenset, vil det ikke kunne (videre)deles med andre enn brukerne innen den sammen organisasjonen. Samtidig kan brukeren som skriver innlegget velge at det skal deles med for eksempel partnere eller kolleger på utsiden av organisasjonen.

Google Apps-administratorene kan dessuten sette innstillingene slik at begrensede innlegg er utgangspunktet. Men brukerne vil kunne overstyre dette i hvert enkelt tilfelle.

Videokonferanser av typen Hangout kan nå legges til som en egen type begivenhet i Googles kalendertjeneste.
Videokonferanser av typen Hangout kan nå legges til som en egen type begivenhet i Googles kalendertjeneste. Bilde: Google

Videomøter med inntil ti personer, basert på Hangouts-funksjonaliteten, kan nå også legges til som en begivenhet i kalenderen, hvor man også kan invitere andre brukere. I videomøtene kan brukerne blant annet åpne og dele dokumenter fra Google Docs/Drive.

Google Apps-brukere kan ved hjelp av Google+-funksjonen Hangout arrangere en videokonferanse hvor de sammen diskuterer og redigerer et Google-dokument.
Google Apps-brukere kan ved hjelp av Google+-funksjonen Hangout arrangere en videokonferanse hvor de sammen diskuterer og redigerer et Google-dokument. Bilde: Google

Google opplyser at mer funksjonalitet vil bli lagt til i månedene som kommer. Dette inkluderer utvidede administrasjonsmuligheter og en mobilutgave av Google+ for bedriftsbrukere.

Google+-funksjonaliteten knyttet til Google Apps anses fortsatt for å være på et tidlig og ufullstendig stadium. Google planlegger trolig å ta betalt for den, men ikke før i 2014.

    Les også: